Bayer tukee koululaisten liikuntaharrastusta

Globaalin terveysalan yhtiö Bayerin tavoitteena on edistää laajasti terveyttä ja hyvinvointia. Bayer Nordic lähtee tukemaan kouluikäisten lasten liikuntaharrastusta Suomen Olympiakomitean kautta.

UKK-instituutin laskelmien mukaan liikkumattomuus aiheuttaa Suomen terveydenhuollolle vuosittain noin 600 miljoonan euron kustannukset. Työikäisistä aikuisista vain noin 10 % liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. Lapsilla vastaava osuus on noin 30 %.

Koululaisten fyysinen kunto ei ennusta hyvää

Bayer Nordicin viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Kati Nyman on erittäin huolissaan kehityksestä, joka on entisestään pahentunut koronapandemian myötä.

– Joulukuussa julkaistun viimeisimmän Move-mittauksen tulos koululaisten kestävyyskunnon heikkenemisestä herätti miettimään, mitä kehityksen katkaisemiseksi voisi tehdä. Koululaisten suurella enemmistöllä kestävyyskunto oli tutkimuksen mukaan heikentynyt hälyttävästi, vaikka pieni osa koululaisista liikkuukin paljon. Tuloksissa näkyi varmasti myös poikkeuksellinen vuosi, joka vähensi sekä arkiliikuntaa että ohjattuja urheiluharrastuksia, Nyman toteaa.

– Kestävyyskunto vaikuttaa ratkaisevasti kaikkeen jaksamiseen niin koulussa kuin myöhemmin työelämässä. Sillä on myös selvä yhteys moniin suomalaisiin kansantauteihin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin ja diabetekseen. Jos liikkumaton elämäntapa omaksutaan jo lapsena, pysyy liikkumisen kynnys korkealla myös aikuisiässä.

– Me Bayerilla haluamme edistää terveitä elintapoja ja varmistaa, että kaikilla kouluikäisillä lapsilla on tasa-arvoinen mahdollisuus harrastaa liikuntaa. Siksi tuemme Olympiakomitean järjestämää Lasten Liike -harrastustoimintaa, Nyman kertoo.

Laadukas ohjaajakoulutus tukee harrastamisen Suomen mallia

Suomen Olympiakomitean seuratoimintajohtaja Jaana Laurila on iloinen ja kiitollinen Bayer Nordicin tuesta lasten liikunnalle.

– Tuki tulee todelliseen tarpeeseen, sillä vaikka pilottivaiheessa oleva harrastamisen Suomen malli tarjoaakin kunnille paljon uusia työkaluja iltapäiväkerhojen toimintaan, on koulutetuista ohjaajista huutava pula. Olympiakomitea vastaa tarpeeseen järjestämällä ohjaajakoulutusta yhteistyössä urheiluseurojen ja liikunnan aluejärjestöjen kanssa, Laurila kertoo.

– Uusi harrastamisen malli on vastaus lasten omiin toiveisiin, joita on kartoitettu koululaiskyselyillä. Lasten harrastustoiveista löytyy paljon erilaisia liikuntamuotoja parkourista lumilautailuun. Mallin ideana on, että jokainen lapsi saisi mahdollisuuden löytää itselleen mieluisa, maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen.

– Laadukkaalla ohjaajakoulutuksella varmistamme, että harrastaminen on lapselle kivaa ja turvallista. Mallin tavoitteena on lisätä lasten hyvinvointia. Onnistumisen kokemukset harrastusryhmässä voivat olla ratkaisevan tärkeitä lapsen tulevaisuuden kannalta. Lasten harrastusten tukeminen on ennaltaehkäisevää nuorisotyötä parhaimmillaan, Laurila perustelee.

Lisätietoja:
Suomen Olympiakomitea, seuratoimintajohtaja Jaana Laurila, puh. 040 027 2116
Bayer Nordic, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Kati Nyman, puh. 040 753 1323

Bayer: Science For a Better Life 

Kansainvälisen Bayer-konsernin ydinosaaminen on Life Science -alalla terveydenhoidon ja ravitsemuksen parissa. Yrityksen tuotteet ja palvelut on suunniteltu ihmisiä ja kasveja hyödyttäviksi ja elämänlaatua parantaviksi tarttumalla suuriin haasteisiin kasvavan ja ikääntyvän väestön saralla. Samalla Bayer haluaa luoda sidosryhmilleen lisäarvoa innovaatioilla sekä panostaa kasvuun ja parempaan tuottavuuteen. Bayer on sitoutunut noudattamaan kestävän kehityksen periaatteita sekä toimimaan yhteiskunnallisesti ja eettisesti vastuuntuntoisella tavalla. Vuonna 2019 Bayer-konserni työllisti noin 104 000 henkilöä, ja sen myynti oli 43,5 miljardia euroa. Tuotekehityksen ja tutkimuksen investoinnit nousivat 5,3 miljardiin euroon. 

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ