Icepeak esitteli Suomen olympiajoukkueen uudet asut Pekingin talvikisoihin

Suomen suurimpana muotialan yrityksenä tunnettu lahtelainen Luhta Sportswear Company julkisti tänään Suomen olympiajoukkueen Icepeak-asut, joissa joukkue tulee esiintymään Pekingin talviolympialaisten avajaistilaisuudessa, vapaa-ajalla sekä harjoitteluissa ja lämmittelyissä urheilusuoritusten ulkopuolella.

Vuoden 2022 Icepeak-olympiamallisto on saanut inspiraationsa arktisesta talvesta, ikiroudasta ja valon vaihtelusta. Pohjoisen talvi näkyy mallistossa yksinkertaisena tyylikkyytenä ja harmonisena värityksenä, jota korostavat rouheat yksityiskohdat, kuten hopean hohto, lämpöinen villa ja isot brodeeraukset. Sinisen eri sävyt tuovat mallistoon sporttisuutta.

Luhta Sportswear Companyn Suomen myyntipäällikkö Pasi Luumi kertoo, että malliston suunnittelussa on otettu huomioon sekä Pekingin sääolot että eri urheilulajien vaatimukset.

– Pekingin vaativat sääolosuhteet loivat omat haasteensa malliston luomiseen. Helmikuinen talvisää voi sikäläisessä monsuuni-ilmastossa vaihdella pakkasen, suojasään sekä lumi- tai vesisateen välillä.

– Olemme suunnitelleet mallistoa yhteistyössä hiihto- ja jäälajien urheilijoiden sekä huollon edustajien kanssa. Mallisto perustuu kerrospukeutumiseen ja säänkestäviin tuotteisiin. Olemme ylpeitä siitä, että Icepeak on ollut Suomen olympiajoukkueen virallinen yhteistyökumppani jo vuodesta 2016 asti.

Myös Olympiakomitean myyntijohtaja Ville Köngäs arvostaa yhteistyötä suuresti.

– Pekingin talvikisoihin kokoontuu urheilijoita 80 eri maasta. Joukossa on maita, joiden edustusasut suunnitellaan Emporio Armanin ja Raph Laurenin kaltaisissa kansainvälisesti kuuluisissa muotitaloissa. Icepeak on lunastanut paikkansa tässä joukossa laadukkaalla, kansainvälisesti kilpailukykyisellä mallistolla, jonka suunnittelussa on muotitrendien lisäksi otettu huomioon huippu-urheilun vaatimukset.

Vastuullisuuteen panostettiin materiaalien kestävyyden lisäksi myös pilotoimalla uutta kestävän kehityksen innovaatiota yhdessä Spinnovan kanssa. Yhteistyössä kehitetty laukku on valmistettu ympäristöystävällisestä SPINNOVA®-tekstiilikuidusta. SPINNOVA® tekstiilikuidun hiilijalanjälki on 65% pienempi ja veden käyttö 99% pienempi kuin puuvillalla. Lisäksi tekstiilikuitu on valmistettu uusiutuvista raaka-aineista, puusta, eikä siitä irtoa mikromuovia ympäristöön.

– Spinnovan tavoitteena on muuttaa tekstiiliteollisuutta kestävämmäksi, ja meistä on hienoa auttaa suomalaisia brändejä kuten Icepeakia kokeilemaan uusia kestävämpiä materiaalivaihtoehtoja. Olympialaisten hengessä tiivistyy yhteistyö, ja sitä tarvitaan myös tekstiiliteollisuuden muuttamisessa. On kunnia nähdä suomalaista innovaatiota Suomen olympiajoukkueen päällä, sanoo Janne Poranen, Spinnovan toinen perustajista ja toimitusjohtaja.

Valikoima Icepeak-olympiamalliston tuotteita on saatavilla tammikuusta 2022 alkaen Luhta Outdoor Store -myymälöistä ja osoitteesta www.luhta.fi

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ