Juoksemisen ja yhdessäolon iloa – Yritysmaratonviesti järjestettiin 12. kerran

Yritysmaratonviesti on Suomen suurin työyhteisöille suunnattu hyväntekeväisyysjuoksutapahtuma, joka järjestettiin kahden vuoden tauon jälkeen live-tapahtumana Töölönlahdella perjantaina 20.5.2022. Olympiakomitean järjestämään tapahtumaan osallistui 280 joukkuetta eri organisaatioista.

Osallistumismaksuista kerätyillä tuotoilla tuetaan lasten liikunnan edistämistä Olympiakomitean Lasten Liike -toiminnan kautta. Tänä vuonna tuottoa kertyi muhkeat 40 000 euroa.

Olympiakomitean henkilöstö osallistui tapahtumaan yhdellä kuntosarjan joukkueella, jonka ankkurina juoksi kesäkuun lopussa tehtävänsä jättävä toimitusjohtaja Mikko Salonen.

– Oli aivan mahtavaa jakaa tällainen kokemus työkavereiden kanssa. Olin mukana myös vuoden 2019 Yritysmaratonviestissä, mutta nyt parin koronavuoden jälkeen yhteisöllisyyden fiilis nousi aivan uudelle tasolle.

Työtiimit yhdessä pitkästä aikaa

Moni yritys on ehtinyt osallistua Yritysmaratonviestiin jo useampaan kertaan. Peliyhtiö Roviolla Quality Assurance Managerina työskentelevä Felix Nyberg oli mukana kolmatta kertaa, Communications Manager Emilia Machucalle kerta oli ensimmäinen.

– Ollaan kaikki aika kilpailuhenkisiä, joten se on varmaan yksi motivaatiotekijä, mutta on myös kiva tukea tärkeää asiaa. Tiedettiin, että täällä on mahtava meininki, joten päätettiin tänä vuonna osallistua vähän isommalla porukalla eli viidellä joukkueella.

– Meiltä on mukana osallistujia ainakin 15 eri maasta. Halusimme tarjota meidän expat-työntekijöille tällainen elämys. Työ on työtä, mutta työkaverit ovat kaikkein tärkeintä. Tällainen tapahtuma luo yhteishenkeä. Me olemme iso firma ja tavattiin tänään osa meidän tiimiläisistä ensimmäistä kertaa livenä, Nyberg ja Machuca kertovat.

Markkinointijohtaja Mirka Lammi Painotalo PunaMustasta iloitsi samoin ennen kaikkea siitä, että tapahtuma antoi henkilöstölle pitkästä aikaa tilaisuuden kohdata kasvotusten.

– Myös osa meidän porukasta tapasi täällä toisena ensimmäistä kertaa livenä, joten onhan tämä aika hienoa.

– Tapahtuma on meille tärkeä myös yritysnäkyvyyden ja vastuullisuuden kannalta.

PunaMustan kädenjälki Yritysmaratonviestin yhteistyökumppanina näkyi muun muassa tapahtuman opasteissa ja aitabanderolleissa.

”Ylisukupolvinen liikkumattomuus on valtava riski”

Työeläkeyhtiö Elon ylilääkäri Liisamari Krüger oli ensimmäistä kertaa mukana tapahtumassa.

Krüger pitää Yritysmaratonviestiin osallistuneiden yritysten tukea Lasten Liikkeelle äärimmäisen tärkeänä.

– Suomessa voidaan kohtuullisen hyvin ja meillä on korkea elintaso, mutta on kuitenkin paljon perheitä, joilla ei ole rahaa lasten harrastamiseen. Koululiikuntaa on ihan kiitettävästi, mutta meillä on harmillisen paljon myös ylisukupolvista liikkumattomuutta.

– Jos vanhemmat eivät itse ole harrastaneet liikuntaa, he eivät usein osaa tarjota sitä lapsilleenkaan. Liikunnallinen elämäntapa lähtee siitä, että löytää liikunnan ilon. Muuten sitä on vaikea omaksua myöhemmin. Kun liikunnasta tulee kokemus, että tämä on kivaa ja tästä tulee hyvä olo, sitä jatkaa helpommin myös aikuisena.

Lue lisää Yritysmaratonviestistä ja ilmoita joukkueesi ensi vuoden tapahtumaan Early Bird -erikoishintaan