#kiitosseuratoimija-kampanja toi vantaalaiselle ringetteseuralle 3 000 euron palkinnon

Vantaalla toimiva urheiluseura Ringette Walapais osallistui marraskuussa Suomen Olympiakomitean järjestämään #kiitosseuratoimija-kampanjaan Instagram-postauksella. Seuran vapaaehtoistyötä esittelevä postaus ja pitkäjänteinen kehitystyö toivat seuralle OP Ryhmän lahjoittaman 3 000 euron stipendin.

Marraskuu oli urheiluseuroille kiitosten kuukausi. Urheiluseurat julkaisivat sosiaalisen median kanavilla #kiitosseuratoimija-postauksia, joissa kiitettiin seuran vapaaehtoisia kaikesta siitä, mitä seura on heidän ansiostaan saanut aikaan.

Monissa postauksissa kerrottiin kilpailuista, näytöksistä ja muista tapahtumista, joita ei olisi syntynyt ilman talkootyötä. Esiin nousivat myös harrastustiloihin liittyvät uudistukset, kuten vapaaehtoisvoimin kunnostetut salit ja katsomot. Kiitoksia sateli niin joukkueenjohtajille kuin kisatuomareille, rahastonhoitajille, kisamatkojen kuljettajille ja monille muille seuratoimijoille.

TOP3: Walapais, Riihimäen Kisko ja Hämeenkyrön Hokkarit

Olympiakomitean ja OP Ryhmän muodostama palkintoraati oli vaikean tehtävän edessä, sillä kaikki kampanjaan osallistuneet seurat olivat saaneet aikaan monia tärkeitä ja vaikuttavia tekoja.

Loppusuoralle valittiin kolme seuraa. Riihimäen Kiskossa raatia ilahdutti erityisesti se, miten seura opettaa jo nuoria urheilijoita olemaan mukana seuran vapaaehtoistyössä esimerkiksi kilpailujen toimitsijoina. Hämeenkyrön Hokkarit teki puolestaan vaikutuksen rakennusprojektilla, jossa entinen katsomoparvi muutettiin junioreiden sisäliikuntatilaksi. Siihen tarvittiin tuhat talkootuntia!

Voiton nappasi pieni, mutta sisukas vantaalaisseura, jossa on pelattu ringetteä jo vuodesta 1981. Seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja Olympiakomiteasta perustelee valintaa:

– Vapaaehtoisvoimin pyöritetty Walapais on onnistunut hienosti kasvattamaan harrastajamääriä. 79 %:n kasvu luistelukoululaisissa ja 23 %:n kasvu pelaajien määrässä ovat kovia lukuja. Lisäksi on hienoa, että seura on saanut tyttövaltaiseen lajiin mukaan myös poikia ja maahanmuuttajataustaisia lapsia. Arvostamme suuresti myös seuran pitkäjänteistä kehitystyötä lajin parissa.

Ringettekoulusta luistelukoulu tytöille ja pojille

Seuran puheenjohtaja Niina Koljonen on iloisen yllättynyt seuran saamasta huomiosta.

– Olemme pieni seura eikä meillä ole varaa palkkoihin. Olemme kuitenkin onnistuneet tekemään paljon pienellä rahalla. Palkintorahasta onkin iso apu kuluihin, joita kertyy etenkin jääajasta ja varusteista. Erityisesti jääaikaan kohdistuu suuria hinnankorotuspaineita lähiaikoina.

Miten seura on onnistunut kasvattamaan harrastajien määrää?

– Ringette mielletään usein tyttöjen lajiksi. Kun muutimme ringettekoulujen nimet luistelukouluiksi, aloimme saada mukaan myös poikia. Heitä on tällä kaudella 44 % luistelukoululaisista. Matalan kynnyksen seurana olemme saaneet mukaan myös maahanmuuttajataustaisia lapsia. Luistelukoululaisissa on jo 12 eri äidinkieltä puhuvia. Olemme aidosti ylpeitä seuran monimuotoisuudesta.

#Kiitosseuratoimija-kampanjalla nostetaan esiin urheiluseuroissa tehtävää vapaaehtoistyötä ja kannustetaan kaikkia kiittämään vapaaehtoisia julkisesti somessa tunnisteella #kiitosseuratoimija. Kampanjan yhteydessä Olympiakomitea palkitsee yhden seuran OP Ryhmän lahjoittamalla 3 000 euron stipendillä.

#kiitosseuratoimija #seurasydän

Lisätietoja:
seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja, Suomen Olympiakomitea, puh. 0400617531
Ringette Walapais -seuran puheenjohtaja Niina Koljonen, puh. 050 5431720

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ