Olympiatähdet ja kisapappi -podcast-sarja pureutuu pintaa syvemmälle

Kuka sinä olet, mistä sinä tulet ja mitä sinulla on repussa? Suomen olympiajoukkueen kisapappi Leena Huovinen kysyy nämä ja pari muuta isoa kysymystä Mari Ederiltä, Sami Jauhojärveltä ja Jukka Jaloselta uudessa Storytel Original podcast-sarjassa.

Suomen olympiajoukkueen yhteistyökumppani Storytel on julkaissut uuden Olympiatähdet ja kisapappi -podcast-sarjan. Sarjan kolmessa ensimmäisessä jaksossa suomalaisen huippu-urheilun merkkihenkilöt kertovat identiteetistään, tunteistaan, arjestaan ja arvoistaan urheilija- tai valmentajaroolin takana. Miten paljon julkinen urheilurooli määrittää ihmisen sisintä? Miten urheilijat määrittävät itse oman minuutensa?

Teologi Leena Huovinen on toiminut Suomen olympiajoukkueen kisapappina vuodesta 2004 lähtien, ja takana on jo yhdeksän kisamatkaa joukkueen mukana. Kisapappina Huovinen tarjoaa joukkueen jäsenille suorituksista vapaan vyöhykkeen, jossa ei katsota onnistumisia vaan ihmistä itseään.

Huovinen nousi esiin, kun Olympiakomiteassa ja Storytelissä mietittiin sopivaa henkilöä haastattelemaan kiinnostavia urheilutähtiä toisenlaisesta tulokulmasta, mihin urheilujournalismissa on totuttu.

Huoviselle tehtävä oli uusi ja mielenkiintoinen.

– Haastateltavat henkilöt olivat tulleet minulle tutuiksi vuosien varrella, mutta podcastin käsikirjoittaminen oli minulle täysin uutta. Kisapappina olen luottamustehtävässä ja luokseni tullaan puhumaan hyvin henkilökohtaisia asioita. Sarjan teemoiksi valittiin sellaisia asioita, joista haastateltavat olivat valmiita puhumaan.

Huovisen vieraaksi äänitysstudioon kutsuttiin vuoron perään ampumahiihtäjä Mari Eder, entinen maastohiihtäjä Sami Jauhojärvi ja Suomen jääkiekkojoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen.

Syntyi kolme ainutlaatuista äänitarinaa, joissa puhutaan paljon haastateltavien kokemuksista urheilu-uran varrelta, mutta yhtä paljon myös kaikesta muusta: julkisuudesta, yksityisyydestä, perheen merkityksestä, elämän suurista iloista ja suruista. Sarjan jaksoissa keskustellaan muun muassa siitä, mikä saa urheilijan jahtaamaan suurta voittoa vuosi toisensa jälkeen, miten voitetaan ja miksi hävitään ja miltä elämä näyttää urheilu-uran jälkeen.

Storytel Original -tuotantoon kuuluvat sisällöt ovat kuunneltavissa vain Storytel-suoratoistopalvelussa. 

Lisätietoja:
Suomen Olympiakomitea: markkinointi- ja asiakkuuspäällikkö Ville Köngäs, puh. 040 962 5463
Storytel: PR & Events Manager Noora Kunttu noora.kunttu@storytel.com

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjemme ja kumppaneidemme kanssa rakennamme liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen. www.olympiakomitea.fi

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, jonka visiona on tehdä maailmasta empaattisempi paikka tarinoiden kautta. Palvelu toimii älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden nauttia tarinoista rajattomasti missä ja milloin vain. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 300 000 ääni- ja e-kirjaa.

Paitsi digitaalinen kirjapalvelu Storytel on myös kasvava kustannuskonserni. Storytelin kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista, kuten Norstedts, Gummerus Kustannus, Massolit, StorySide, Aula & Co, Printz Publishing, People’s Press, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms ja Norstedts Kartor. Storytel julkaisee myös itse suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 20 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa.

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ