Olympic Charity Golf -tapahtuma Tapiolassa keräsi 26 000 euroa Urhealle

Suomen Olympiakomitea ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea järjestivät 12.8. Tapiola Golf -kentällä hyväntekeväisyysturnauksen, jonka tuotto lahjoitetaan Urheassa opiskelevien urheilijoiden valmennukseen. Turnaukseen osallistui 15 yritysjoukkuetta, joiden kapteeneiksi arvottiin nimekkäitä olympiatason urheilijoita ja valmentajia Emma Terhosta Markku Kanervaan.

Idea yrityksille tarjottavasta golf-turnauksesta on peräisin Kuortaneen urheiluopiston ja valmennuskeskuksen johtajalta Tapio Korjukselta, joka on järjestänyt vastaavan tapahtuman Kuortaneella jo kolme kertaa.

– Näin vuosia sitten Calgaryssä, miten tällainen golf-tapahtuma toimii ja halusin tuoda sen Kuortaneelle. Meillä päin kukaan ei aluksi uskonut, että tällainen voisi onnistua, mutta kun sain ensimmäiset yritykset mukaan, muutkin lämpenivät ajatukselle. Nyt tapahtumasta on tullut jo odotettu perinne, jonka paikat ovat loppuunmyytyjä vuosi vuodelta.

Suomen Olympiakomitean myyntijohtaja Jaakko Sippola ja urheiluakatemiajohtaja Antti Paananen osallistuivat Kuortaneen golf-tapahtumaan syksyllä 2020 ja innostuivat tapahtuman ideasta ja ilmapiiristä.

– Oltiin Antin kanssa pelaamassa Kuortaneen tapahtumassa. Tapahtuma oli niin hieno, että halusimme kokeilla, toimisiko sama pääkaupunkiseudulla. Saimmekin yritykset ja yhteistyökumppanit nopeasti kasaan. Tällainen tapahtuma kiinnostaa selvästi yrityksiä ja uskomme, että tästä syntyy jokavuotinen perinne myös täällä Tapiolassa, Sippola kertoo.

Ainutlaatuinen elämys yritysjoukkueille

Turnaukseen osallistui 15 yritysjoukkuetta, joissa jokaisessa oli 3 pelaajaa. Lisäksi joukkueet saivat kapteeneikseen yhden huipputason olympiaurheilijan tai valmentajan. Mukana olivat Mikaela Ingberg, Mikaela Wulff, Emma Terho, Petra Olli, Juha Hirvi, Jukka Jalonen, Markku Kanerva, Petteri Koponen, Tapio Korjus, Ville Lång, Timo Rauhala, Martti Jylhä, Mika Poutala, Joona Puhakka, Erkka Westerlund, Jani Tanskanen ja Tapio Nirkko.

Kierroksen aikana sää ehti muuttua moneen kertaan. Trooppinen lämpö muuttui hetkessä ukkosrintamaksi ja pelaajat pääsivät välillä huilimaan, mutta sää onneksi kirkastui, ja kaikki pääsivät maaliin yhtä golf-kokemusta rikkaampana.

Yrityksille tapahtuma tarjosi ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua huippu-urheilun maailmaan pelikierroksen aikana. Kisakallion urheiluopiston joukkuetta luotsasi Emma Terho.

– Olympiakisoissa miesten golf on joskus jouduttu keskeyttämään kahteenkin kertaan ukkosen takia, joten pääsimme aitoon olympiafiilikseen säidenkin osalta. Tapahtuma oli mielestäni loistava tapa nostaa esiin sitä, mitä Urhea tekee. Tapahtuma osoitti myös, miten tärkeää on, että ihmiset pääsevät näkemään toisiaan ja juttelemaan epävirallisissa merkeissä.

Turnauksen joukkuekilpailussa voiton vei Praecom Group 138 bogeypisteellä. Praecomin Groupin hallituksen puheenjohtajan Miika Liljedahlin mielestä voitto perustui loistavaan joukkuepelaamiseen.

– Yksi huono reikä ei kaada peliä silloin, kun toinen voi paikata ja pistää paremmaksi. Hyvä henki on tällaisessa kisassa kaiken a ja o.

Voittoisan joukkueen kapteenina hääräsi Tapio Nirkko, joka voitti myös henkilökohtaisen pistebogin 54 bogeypisteellä.

Lahjoitus nuorten urheilijoiden valmennukseen

Elokuussa Helsingin Mäkelänrinteeseen valmistui uusi, uljas Urhea-halli, jossa toimintansa aloitti myös kesä- ja jäälajien valtakunnallinen Olympiavalmennuskeskus Helsinki. Urhea-kampus on huippu-urheilun uusi koti, jossa urheilijoiden arkiharjoittelua tukee valmentajan lisäksi moniammatillinen asiantuntijatiimi.

Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen kertoo, että lahjoitusvarat ohjataan nuorten urheilijoiden arkivalmennuksen laadun varmistamiseen.

– Urheilijan kehittymisen perusta on laadukas arki. Golf-turnauksen tuotoilla vahvistamme urheilijoiden terveydenhuoltoa, fysiikkavalmennusta, fysioterapiaa, psyykkistä valmennusta ja ravintovalmennusta. Niillä on valtava merkitys lajiharjoittelun tukena. Iso kiitos yrityksille, jotka tätä kautta mahdollistavat lisää terveitä harjoittelupäiviä tulevien vuosien huipuille.

Tapiola Golfin toimitusjohtaja Jari Hakkarainen teki lahjoituspäätöksen turnausaamuna, kun urheilijoita arvottiin kisajoukkueisiin.

– Olen itse saanut nuorena tukea omaan urheiluharrastukseeni. Kun sitten näin edessäni kaikki yritykset, valmentajat ja urheilijat, jotka olivat vapaaehtoisesti lähteneet tähän uniikkiin tilaisuuteen, se fiilis oli niin sykähdyttävä, että päätin saman tien Tapiola Golfin lahjoituksesta.

Tapahtumaan osallistuivat järjestäjien lisäksi:

Intrum Charity Team, Luhta, Kisakallio, Praecom Group, Team Pajulahti, Atea & Samsung, HP, Factornova, Aktia varainhoito, Luoto Company, 3StepIT, Team EY, Miltton, Team Digia, Perho Liiketalousopisto, Nolla Antimicrobial, Leader, Lifa Air ja Golfliitto.

Lisätietoja:
Suomen Olympiakomitea: myyntijohtaja Jaakko Sippola, puh. 050 577 5520
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea: toimitusjohtaja Simo Tarvonen, puh. 050 583 6513

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjemme ja kumppaneidemme kanssa rakennamme liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen. www.olympiakomitea.fi

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEA on valtakunnallinen urheiluakatemia, jonka yhteydessä toimii kesälajeihin keskittyvä Olympiavalmennuskeskus Helsinki. Urhean yhteistyöverkosto tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua, auttaa urheilijan kaksoisuran rakentamisessa ja linkittää asiantuntijatoiminnan urheilijan ja valmentajan arkeen. https://urhea.fi/

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ