Synsam tarjoaa maksuttomat urheilulasit alle 12-vuotiaille

Suomen Olympiakomitean ja Synsamin #samallaviivalla-kampanja edistää lasten tasa-arvoisia mahdollisuuksia liikkua ja harrastaa. Jos lapsen liikkumista rajoittaa huono näkö, asia on korjattavissa helposti: Synsam tarjoaa kaikille näönkorjausta tarvitseville 5–12-vuotiaille maksuttomat urheilulasit vahvuuksilla.

#samallaviivalla-kampanja on syntynyt Synsamin unelmasta: Jokaisen lapsen pitää voida liikkua. Sitä ei saa estää lapsen huono näkö tai vanhempien taloudellinen tilanne, joka estäisi silmälasien hankkimisen.

– Päätimme jo kaksi vuotta sitten, että asialle on tehtävä jotain. Silmälasit rajoittavat helposti lapsen liikkumista eikä niin saa olla. Ratkaisu oli yksinkertainen. Päätimme tarjota urheilulasit vahvuuksilla kaikille 5–12-vuotiaille ilmaiseksi. Kuluneen kahden vuoden aikana olemme lahjoittaneet urheilulasit jo 25 000 lapselle Pohjoismaissa, kertoo Synsam Group Finlandin toimitusjohtaja Vesa Mars.

– Halusimme, että kaikki lapset voivat aloittaa liikuntaharrastuksen samalta lähtöviivalta. Siitä syntyi luontevasti kampanjan nimi #samallaviivalla, Mars lisää.

Nooralotta Neziri kampanjan esikuvana

Huippu-urheilijaksi monien vaiheiden kautta kasvanut aitajuoksija Nooralotta Neziri pitää kampanjaa tärkeänä kannanottona ja merkittävänä vastuullisuustekona.

– Hyvää näköä ja terveitä silmiä tarvitaan kaikissa urheilulajeissa. On ensiarvoisen tärkeää, että näönkorjausta tarvitseva lapsi saa apua näköongelmiinsa. Synsamin ansiosta lapsi saa käyttöönsä urheilulasit, jotka pysyvät päässä kovassakin vauhdissa ja temmellyksessä, Neziri kiittelee.

Vastuullista yritysyhteistyötä

Suomen Olympiakomitealle kampanja on hyvä esimerkki vastuullisesta yritysyhteistyöstä.

– Me kannamme suurta huolta lasten liikkumattomuudesta, joka on vain pahentunut koronaepidemian myötä. Siksi haluamme raivata pois kaikki esteet, jotka rajoittavat lasten fyysistä aktiivisuutta. Arvostamme suuresti Synsamin tekemää vastuullisuustyötä lasten näönkorjauksen hyväksi. Meillä on yhteinen tavoite, sillä haluamme saattaa kaikki lapset samalle lähtöviivalle liikuntaharrastusten suhteen, Olympiakomitean markkinointi- ja asiakkuuspäällikkö Ville Köngäs toteaa.

Synsamin ja Olympiakomitean yhteistyöhön kuuluu myös Olympiajoukkueen urheilijoiden auttaminen näönhuoltoon ja silmänterveyteen liittyvissä asioissa. Synsam toimii Tokion kesäolympialaisissa 2021 Olympiajoukkueen urheilu- ja aurinkolasien toimittajana.

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ