”Toisillemme, skenelle, torille!” – Uusi olympialaji breaking starttasi matkan kohti Pariisia

Heinä-elokuussa 2024 kilpailtavissa Pariisin olympialaisissa nähdään tukku uusia urheilumuotoja ja lajeja. Yksi kiinnostavimmista uutuuksista on breaking, jonka olympiakilpailut käydään 9.-10.8. La Concorden aukiolla Pariisin keskustassa.

Suomen breakingmaajoukkue starttasi olympiaprojektinsa näyttävällä olympialaisten kisaformaatin mukaisella treenibattlella Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahdossa.

– On iso mahdollisuus ja valtava kunnia päästä osaksi olympiaohjelmaa. Odotan, että kaikki maailman parhaat breikkarit ovat treenanneet itsensä huippukuntoon Pariisin kisoihin ja lajin mestarit näyttävät kaikille maagisia kisasuorituksia, Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jussi ”Focus” Sirviö kertoo.

– Karsinta Pariisiin on tiukka ja meidän täytyy mennä sata lasissa rankingpisteistä kerätäksemme. Suomalaiset breikkarit tunnetaan vahvasta perustasta ja teknisestä osaamisesta. Tanssillisuus ja oma persoonallinen tyyli on se, millä lähdemme Pariisin projektia rakentamaan. Sloganimme on ”Toisillemme, skenelle, torille!” Sirviö sanoo.

Breakingin olympiakarsintakilpailut käynnistyvät kuluvan vuoden aikana maanosien mestaruuskilpailuilla ja syyskuussa Belgiassa käytävillä MM-kilpailuilla. Jaossa on kaikkiaan 16 kisapaikkaa niin miehissä kuin naisissakin. Näistä järjestäjämaa Ranskalle on varattu 1+1 paikkaa, ja maakohtainen maksimikiintiö on 2+2 paikkaa. Jaossa olevat paikat ovat henkilökohtaisia ja osallistuvien urheilijoiden täytyy olla syntynyt viimeistään 31.12.2008.

Suomen Olympiakomitea tukee breakingin maajoukkuevalmennusta taloudellisesti ja toiminnallisesti osana kehityslajien tukiohjelmaa.

– On hienoa, että olympiaurheilu kykenee uusiutumaan ja elämään ajassa. Huippu-urheilu on näkyvä arjen osa yhteiskuntaa ja suomalaista kulttuuria ja breaking tarjoaa erinomaisen alustan esittävän taiteen ja huippu-urheilun kohtaamiselle. Olemme innolla ja osaltamme mukana edistämässä breakingmaajoukkueen toimintaa, sanoo Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Matti Heikkinen.

Toyotan, Suomen Olympiakomitean ja Breikkiliiton yhteistyö tiivistyy

Toyota on ollut Kansainvälisen Olympiakomitean ja Paralympiakomitean yhteistyökumppani vuodesta 2017 lähtien. Olympiakomitean ja Toyotan yhteistyö paikallisella tasolla Suomessa jatkuu vuoden 2024 loppuun asti.

Jatkossa Toyota toimii myös Suomen Breikkiliiton uutena pääyhteistyökumppanina. Toyota on mukana vahvistamassa uuden olympialajin, breakingin, lajikulttuuria ja asemaa Suomessa.

– Olemme aina mielellämme eturintamassa, kun uudet tuulet puhaltavat. Pitkä yhteistyömme Olympia- sekä Paralympiakomitean kanssa saa jatkoa nyt aivan uuden olympialajin tuen muodossa. Odotamme innolla, mitä Pariisi ensi vuonna tuo tullessaan, kertoo uudesta yhteistyöstä Toyota Auto Finland Oy:n johtaja Mikko Kekäläinen.

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ