Gasum kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan ja jakaa stipendejä Tähtiseuroille

Urheiluseurat voivat hakea vuoden 2021 lasten ja nuorten Tähtiseura -palkintoa 20.10. mennessä. Valitulle seuralle on luvassa Gasumin lahjoittama 5000 euron palkinto. Jaossa on lisäksi 14 alueellista 1000 euron kannustestipendiä.

Energiayhtiö Gasum on tukenut lasten ja nuorten liikuntaa Suomen Olympiakomitean yhteistyön kautta jo vuodesta 2016, jolloin jaettiin ensimmäiset, Tähtiseura-palkintoja edeltävät Sinettiseura-palkinnot. Viiden vuoden aikana on ehditty jakaa pääpalkintoja ja alueellisia kannustestipendejä yhteensä jo 75 urheiluseuralle. Kun mukaan lasketaan tämän vuoden palkinnot, tukea saaneita seuroja on jo 90 ja tukisumma nousee yhteensä yli 100 000 euron.

Korona-aika on kurittanut monien urheiluseurojen taloutta, joten kaikelle tuelle on tarvetta. Erityisesti lasten ja nuorten harrastustoiminta tarvitsee nyt tukea enemmän kuin koskaan.

Vuonna 2020 lasten ja nuorten Tähtiseuraksi valittiin Juniori-KalPa, jonka Leijonakouluissa Kuopion ja Siilinjärven alueella voi aloittaa jääkiekkoharrastuksen vaikka jo 2-vuotiaana. Joukkuetoimintaan voi liittyä mukaan 6–8-vuotiaana, mutta lapsi voi koska vain vaihtaa joukkuetoiminnasta harrasteryhmään ja toisinpäin.

– Haluamme tarjota joustoa erityisesti siihen tilanteeseen, jossa lajin harrastus usein tyssää siihen, että harjoitusten määrä kasvaa eikä perheissä olla vielä valmiita päättämään, kuinka paljon kiekkoiluun panostetaan, Juniori-KalPan junioripäällikkö Teemu Koljonen kertoo.

Tähtimerkki on urheiluseuran laatuleima

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma. Ohjelman tavoite on tukea urheiluseuroja toiminnan kehittämisessä. Ohjelma tarjoaa seuroille erilaisia työkaluja ja asiantuntijoiden apua seuran itsearviointiin ja auditointiin sekä helppokäyttöisen Tähtiseura-verkkopalvelun Suomisportissa. Tähtimerkki viestii seuran vastuullisuudesta ja laadukkaasta toiminnasta, joka täyttää Tähtiseura-ohjelman laatukriteerit. Laatuohjelma on suunniteltu kattamaan kaikki ikäluokat ja harrastustasot huippu-urheiluun asti. Tähtiseuroja on kaikkiaan jo lähes 600.

Seurat voivat hakea Vuoden lasten ja nuorten Tähtiseuraksi hakemuksella 20.10.2021 mennessä.  Hakemusten perusteella valitaan Vuoden lasten ja nuorten Tähtiseura, joka palkitaan 5000 euron palkinnolla. Lisäksi palkitaan eri alueilta 14 muuta seuraa 1000 euron kannustestipendillä.

https://www.lyyti.fi/reg/Tahtiseura_palkinnot2021

Gasum tukee ruohonjuuritason seuratyötä

Gasumin viestintä- ja vastuullisuuspäällikkö Olga Väisänen näkee liikunnallisen lapsuuden ja monipuolisen harrastamisen synnyttävän hyvinvointia koko yhteiskunnalle.

– Lapset ja nuoret ovat tulevaisuuden vastuunkantajia. Me Gasumilla haluamme tukea heidän oikeuksiaan kasvaa ja kehittyä terveiksi, hyvinvoiviksi aikuisiksi. Urheiluseurat tekevät tässä todella tärkeää ruohonjuuritason kasvatustyötä. Auttamalla urheiluseuroja autamme lapsia ja nuoria löytämään liikunnan ilon ja kipinän.

Palkitsemisen kriteerit

Tähtiseuran valinnassa huomioidaan useita näkökulmia. Seura voi hakea palkintoa vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:

  1. Mitä toimenpiteitä seuralla on ilon ja innostavan ilmapiirin sekä hyvä yhteishengen luomiseksi?
  2. Miten seurassa on varmistettu monipuolinen harrastaminen?
  3. Minkälaista yhteistyötä seura tekee muiden sidosryhmien kanssa? (erityisesti painotetaan yhteistyötä muiden seurojen ja koulujen kanssa)
  4. Mitä toimenpiteitä seurassa on kustannusten kurissa pitämiseksi?
  5. Mistä olette erityisen ylpeitä seuranne toiminnassa?

Lue lisää seurapalkintojen hausta

Lisätietoja:
Suomen Olympiakomitea: Seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja, puh. 0400 617 531
Gasum: viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Olga Väisänen 040 554 0578

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjemme ja kumppaneidemme kanssa rakennamme liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen. www.olympiakomitea.fi

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energiamarkkinoiden asiantuntija. Gasum tarjoaa puhtaampaa energiaa ja energiamarkkinoiden asiantuntijapalveluita teollisuuden ja lämmön ja sähkön yhteistuotannon tarpeisiin sekä puhtaampia polttoaineratkaisuja maantie- ja meriliikenteeseen.

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ