Haussa vuoden 2021 Aikuisten Tähtiseura

Urheiluseurat nähdään usein vain lasten ja nuorten liikuttajina. Urheiluseuroissa on kuitenkin yhä enemmän tarjontaa myös aikuisliikkujille. Viime vuonna valittiin ensimmäisen kerran Vuoden aikuisten Tähtiseura, ja 3000 euron palkinnon sai Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempo. Mikä seura ansaitsisi palkinnon tänä vuonna?

Suomen Olympiakomitean tavoite on kasvattaa urheiluseuroissa liikuntaa harrastavien aikuisten määrää. Siihen on hyvä syy, sillä tutkimusten mukaan vain neljäsosa 20–89-vuotiaista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. Lisäksi vain 13 % aikuisväestöstä harrastaa liikuntaa urheiluseurassa.

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen yhteinen laatuohjelma. Ohjelman tavoite on tukea urheiluseuroja toiminnan kehittämisessä. Ohjelma tarjoaa seuroille erilaisia työkaluja ja asiantuntijoiden apua seuran itsearviointiin ja auditointiin sekä helppokäyttöisen Tähtiseura-verkkopalvelun Suomisportissa. Tähtimerkki viestii seuran vastuullisuudesta ja laadukkaasta toiminnasta, joka täyttää Tähtiseura-ohjelman laatukriteerit. Laatuohjelma on suunniteltu kattamaan kaikki ikäluokat ja harrastustasot huippu-urheiluun asti.

Tähtiseuroja on kaikkiaan jo lähes 600, joista yli sadalla on aikuisten Tähtimerkki.

Tänä vuonna Alko on ensimmäistä kertaa mukana valitsemassa ja palkitsemassa Aikuisten Tähtiseuraa. Valintaprosessi etenee siten, että liikunnan aluejärjestöt valitsevat ensin omalta alueeltaan yhden seuraehdokkaan 21.–27.10. Aluejärjestöjen valitsemista 15 ehdokkaasta Olympiakomitea valitsee voittajan yhdessä Alkon kanssa. Seura palkitaan 3000 euron palkinnolla marras-joulukuun aikana.

Alko on Suomen Olympiakomitean monivuotinen yhteistyökumppani. Kumppanuus tukee Alkon vastuullisuustyötä, jonka tämän vuoden pääteemana on yksinäisyys. Parasta lääkettä yksinäisyyteen on hyvä seura, ja sitä tarjoavat urheiluseurat kautta maan.

Palkitsemisen viisi kriteeriä

Tähtiseuran valinnassa huomioidaan viittä näkökulmaa. Seura voi hakea palkintoa vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:

  1. Millä toimenpiteillä seura on onnistunut luomaan innostavan ilmapiirin ja hyvän yhteishengen sekä varmistamaan, ettei kukaan jää yksin?
  2. Miten seurassa on varmistettu monipuolinen liikkuminen niin, että se sopii eri kunto- ja taitotason osallistujille?
  3. Millaista yhteistyötä seura tekee muiden sidosryhmien kanssa?
  4. Miten seura huomioi sekä aiemmin aloittaneiden että uusien harrastajien tarpeet?
  5. Mistä seura on erityisen ylpeä toiminnassaan?

Lue lisää seurapalkintojen hakemisesta

Lisätietoja:
Suomen Olympiakomitea: Seuratoiminnan asiantuntija Ulla Nykänen, puh. 050 373 7636
Alko: Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.f

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjemme ja kumppaneidemme kanssa rakennamme liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen. www.olympiakomitea.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 366 myymälää, yli 130 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2020 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 57 miljoonaa.

Vastuullisuus on Alkolle sydämen asia. Arjessa se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ