Metsästä on moneksi – Onbone kehittää Woodcast-tuotteita yhdessä Olympiakomitean kanssa

Suomalainen Onbone Oy valmistaa puukomposiittituotteita, joita käytetään mm. lääketieteelliseen tuentaan. Kevyt ja hengittävä Woodcast-materiaali on jo globaalisti sairaaloiden ja eläinlääkäriklinikoiden käytössä. Yhteistyö Olympiakomitean kanssa avaa uusia mahdollisuuksia Onbonen tuotekehitykseen.

Onbonen tarina alkoi 2008 Helsingin yliopiston kemian laitoksella, jossa kaksi tutkijaa kokeili puuhakkeen ja biopolymeerien seoksia. Kokeilujen perusteella syntyi materiaali, joka on lämpimänä muotoiltavaa massaa ja jäähtyessään kovaa ja kestävää.

Materiaali osoittautui erinomaiseksi kipsaukseen, ja Woodcast-puukipsi lanseerattiin vuonna 2010. Perinteisiin kalkki- ja lasikuitukipseihin verrattuna Woodcastilla on monia etuja: se on helpompi ja nopeampi muotoilla täydellisen istuvaksi, siitä ei irtoa myrkyllisiä aineita eikä siitä synny erikoiskäsittelyä vaativaa jätettä. Puhtaasta haapahakkeesta ja biopolymeeristä valmistettu materiaali sopii myös allergisille. Woodcast on saanut hyvää julkisuutta myös lääketieteellisten tutkimusten kautta.

Onbone hakee nyt uusia käyttökohteita Woodcast-materiaalille. Onbonen entisistä aktiiviurheilijoista koostuva tiimi tähtää uusien tuotteiden kehittämiseen yhdessä Olympiakomitean urheilijoiden, lääkärien, fysioterapeuttien ja valmentajien kanssa.

– Olemme jo luoneet uuden hoitokäytännön sairaaloiden kipsaukseen ja tuentaan. Nyt haluamme saattaa helpon, myrkyttömän ja käyttäjäystävällisen materiaalimme entistä laajempaan käyttöön. Olemme esimerkiksi kehittäneet uudenlaiset nilkka- ja rannetuet sekä erikoiskipsin diabetesjalan hoitoon. Seuraava tavoitteemme on tuoda markkinalle eritysvalmisteisia Woodcast-tukia ja suojia urheiluvammojen parempaan ehkäisyyn ja hoitoon. Olympiakomitean urheilijat, lääkärit ja fysioterapeutit ovat meille jatkossa tärkeä kanava tuotekehitykseen, kertoo Onbone Oy:n toimitusjohtaja Jimmy Takki.

– Maailmalla Suomi näyttäytyy vahvana innovaatioiden ja uusien teknologioiden kehittäjänä, ja Onbone on tästä loistava esimerkki. On hienoa, jos voimme auttaa kehittämään tuotteita, jotka ehkäisevät urheiluvammojen syntymistä ja edistävät niiden nopeaa hoitoa. Meille on tärkeää myös Onbone-tuotteiden ekologisuus, sillä vastuullisuusohjelmamme mukaisesti haluamme vähentää urheilun ympäristövaikutuksia, kertoo Olympiakomitean markkinointipäällikkö Ville Köngäs.

Lisätietoja:
Onbone Oy, Chief Digital Officer Kerkko Visuri, puh. 040 5350363
Suomen Olympiakomitea, markkinointipäällikkö Ville Köngäs, puh. 040 9625463

Onbone Oy on suomalainen biomateriaaliyhtiö, joka päämarkkina-alueisiin kuuluvat lääketieteelliset materiaalit ja ortoosit. Onbonen Woodcast-puukomposiittia käytetään mm. ortopedisiin ja traumatologiseen kipsaukseen, tuentaan ja käsiterapiaan. www.woodcast.com

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ