Arkiliikunnasta hyvinvointia Rantalaisen henkilöstölle

Tilitoimisto Rantalainen toteutti henkilöstön hyvinvointihaasteen yhteistyössä Olympiakomitean kanssa joulun alla 2022. Haaste ylitti odotukset ja auttoi näkemään erityisesti arkiliikunnan merkityksen.

Rantalaisen hyvinvointihaaste käynnistyi 14.11. Sen yhtenä tavoitteena oli, että henkilöstö kokeilee yhteensä 50 eri urheilulajia tai liikuntamuotoa 6 kampanjaviikon aikana. Rantalaisen henkilöstöpäällikkö Anna Permana kertoo, että tavoite saavutettiin jo ensimmäisen päivän aikana!

– Kampanja käynnistyi Matleena Livsonin pitämällä hyvinvointiluennolla, joka sai suuren suosion ja keräsi Teams-linjoille yli 600 Rantalaisen työntekijää. Luennon jälkeen porukka lähti innolla mukaan kirjaamaan suorituksia kampanja-alustana käytettyyn HeiaHeia-sovellukseen.

– Kun kampanja päättyi jouluun mennessä, lajien kirjo oli kasvanut 190 liikuntamuotoon. Mukana oli kaikenlaista liikkumista laidasta laitaan: taukoliikuntaa, hiihtoa, lumitöitä, koiralenkkejä ja pulkkamäkeä lasten kanssa.

– Halusimme tavoitella erityisesti vähemmän liikkuvaa henkilöstöä ja nostaa esiin matalan kynnyksen liikuntamuotoja. ”Kaikki liike lasketaan” -periaate meni hyvin perille ja haaste onnistui lähes kympin arvoisesti, Permana toteaa.

Tsemppiviesteillä lisää yhteenkuuluvuutta

Rantalaisen henkilökunta työskentelee monella eri paikkakunnalla ympäri Suomen ja kaikille yhteisiä live-kokoontumisia on hankala järjestää kovin usein. Permanan mielestä yksi kampanjan parhaista elementeistä oli mahdollisuus kollegoiden kannustamiseen riippumatta siitä, missä henkilöstö työskentelee.

– 2 806 tsemppiviestiä työkavereille haasteen aikana kertoo paljon. Viestien ja kuvien kautta saimme nähdä, mitä kaikkea kollegat harrastavat ja opimme tuntemaan toisiamme muutenkin kuin työn kautta.

– Myös se oli tärkeä havainto, että on ihan ok käydä työpäivän lomassa kävelylenkillä. Haasteen kautta huomattiin, että muutkin tekevät niin ja se on täysin suotavaa, jopa suositeltavaa.

Tavoitteena taloushallinnon paras työpaikka

Hyvinvointihaaste on osa Rantalaisen strategiaa, jonka tavoitteena on olla taloushallinnon paras työpaikka.

– Olen saanut palautetta siitä, että meillä ajatus henkilöstön hyvinvoinnin vaalimisesta ei ole pelkkää sanahelinää vaan ihan konkreettisia tekoja. Se näkyy siinä, että tarjoamme etätyötä tekeville mahdollisuuden sähköpöydän ja työtuolin hankintaan, kannustamme aktiivisiin taukoihin taukoliikuntasovelluksen avulla. Maaliskuussa tulemme järjestämään joogaa Teamsin välityksellä koko henkilöstölle.

– Suurin hyöty kampanjasta oli siinä, että tavoitimme suuren osan henkilöstöämme ja saimme mukaan myös sellaisia, jotka eivät välttämättä pidä itseään aktiiviliikkujina. Kantavana teemana kampanjassa oli liikunnan merkitys työstä palautumisen ja kokonaishyvinvoinnin kannalta.

Permana pitää Olympiakomitean kumppanuutta tärkeänä tekijänä kampanjan onnistumiselle.

– Olympiakomitean kumppanuudella oli iso vaikutus siihen, että haaste koettiin kiinnostavaksi. Palkintoina jaetut, olympiajoukkueen logoilla varustetut lippikset ja juomapullot antoivat kampanjalle sellaista lisäarvoa, jota on vaikea muuten saada. Tiimikisojen voittajien lisäksi kannustepalkinnot jaettiin ”askelhirmulle, tsempparille, lajirohmulle ja suorittajalle”.

Lue lisää Olympiakomitean Liikkumalla hyvää -ohjelmasta

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ