Elenia ja Suomen Olympiakomitea starttaavat yhteistyön – koululaisille liikuntakerhoja

Elenia ja Suomen Olympiakomitea ryhtyvät yhteistyöhön, jolla Elenia tukee koululaisten liikuntakerhoja koulupäivien päätteeksi ja elenialaiset saavat liikunnallista valmennusta arkeen.

Verkkopalveluyhtiö Elenia ja Suomen Olympiakomitea ovat aloittaneet kumppanuuden yhteisenä tavoitteenaan antaa koululaisille mahdollisuus liikunnan iloon koulupäivien päätteeksi. Perustettavissa liikuntakerhoissa koululaiset saavat mukavaa ja turvallista tekemistä iltapäiviin.

Olympiakomitea sopii liikuntakerhojen perustamisesta kuntien ja koulujen kanssa sekä kouluttaa ohjaajat syksyllä aloittaviin kerhoihin, joita on tulossa Elenian alueella sijaitseviin kuntiin. Kunnat, joissa kerhot toimivat syyslukukaudesta 2021 alkaen, varmistuvat ennen syksyä, ja seuraavat kerhot kaudelle 2022 suunnitellaan myöhemmin.

– Liikunnalliset elämäntavat opitaan jo lapsena. Kaikilla lapsilla ei kuitenkaan välttämättä ole mahdollisuuksia liikuntaharrastuksiin. Yhteistyössä olympiakomitean kanssa voimme viedä kahtena lukuvuonna koululaisille maksuttomia liikuntakerhoja koulupäivien yhteyteen. Lapset pääsevät liikkumaan ja perheiden arki sujuu kerhopäivänä helpommin, kun lapset voivat viettää iltapäivän koululla liikunnan parissa, Tapani Liuhala iloitsee.

Kaikki lähtee kipinästä

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori näkee liikkumattomuuden suurena kansallisena haasteena.

– Olympiakomitean tehtävänä edistää ratkaisuja, joilla kaikenikäisiä suomalaisia kannustetaan liikkumaan enemmän. Yksin emme siihen pysty, mutta yhdessä yritysten, järjestökentän ja kuntien kanssa saamme paljon hyvää aikaan. Liikkumattomuuden vaikutukset kansanterveyteen ja -talouteen ovat niin mittavat, että tarvitaan rohkeaa ja uudenlaista yhteistyötä, jolla luomme uusia mahdollisuuksia. Lämmin kiitos Elenialle yhteistyöstä kanssamme. Tämä kumppanuus tuo lisää koululaisten liikuntakerhoja tarjolle, Vapaavuori kiittää.

Olympiakomitean liiketoimintajohtaja Mikko Selin kertoo lasten liikuntakerhoille olevan yhä laajemmin tarvetta.

– Liikuntakerhot sopivat erinomaisesti osaksi opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämää Suomen harrastamisen mallia, jonka mukaan kunnat koordinoivat urheiluseurojen kanssa liikunnallista harrastustoimintaa lapsille koulupäivien yhteyteen. Lapset voivat löytää itselleen mieluisan tavan liikkua, kun saavat tilaisuuden tutustua eri lajeihin leikinomaisen liikuntakerhon turvallisessa ilmapiirissä. Siitä se kipinä lähtee ja kantaa toivottavasti pitkälle, Selin sanoo.

Elenian kumppanuus Suomen Olympiakomitean kanssa tuo myös elenialaisille liikunnan iloa arkeen. Luvassa on valmennusta liikunnan merkityksestä osana hyvinvointia sekä haastekisa, johon tiimit voivat osallistua.

– Arkiliikuntahaaste voi antaa myös meille lisäkipinää pitää itsestämme huolta. Toivon, että työyhteisömme ja tiimimme ottavat omakseen tämän kumppanuuden ja lähtevät mukaan tsempaten itseään liikkumaan, Tapani kannustaa.

Tutustu Lasten liikkeeseen (aukeaa uuteen ikkunaan)

Elenian muodostavat energia-alan palveluita tarjoava Elenia Oy ja sähköverkkopalveluita tarjoava Elenia Verkko Oyj. Suomen toiseksi suurimpana sähköverkkoyhtiönä palvelemme 430 000 asiakasta Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Huolehdimme sähköverkon toimivuudesta, rakennamme sähköverkkoa ja -liittymiä, mittaamme asiakkaitten sähkönkulutuksen ja toimitamme energiatiedot sähkönmyyjille. Uudistamme ikääntyvää sähköverkkoa säävarmaksi ja kehitämme älykkään sähköverkon ratkaisuja. Palveluliiketoimintamme tarjoaa energiayhtiöille asiakaspalvelua ja sähkömarkkinoiden monipuolisia palveluita, vastaa Elenian hankinnasta ja rakennuttamisesta sekä rakentaa valokuituverkkoa.   

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ