Huippu-urheilu kuluttaa, huippukylmähoito palauttaa

Monet huippu-urheilijat Icemanistä Ilveksen pelaajiin luottavat cryoterapiaan eli huippukylmähoitoon. Cryoterapialaitteita ja -tarvikkeita valmistava suomalainen CTN Cryotech Finland on Suomen Olympiakomitean uusi kumppani, joka takaa huippukylmähoitojen saatavuuden myös olympiajoukkueen urheilijoille.

Huippukylmähoito on luonnonmukainen ja lääkkeetön apu lihas-, nivel- ja iho-oireiden hoitoon. Hoito perustuu kehon pintasolukon nopeaan jäähdytykseen ja thermoshokkiin. Simuloitu hätätila saa hermoston tuottamaan hyvinvointia lisääviä entsyymejä ja hormoneja, kuten adrenaliinia, kortisolia, endorfiineja ja testosteronia. Hoito lisää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja voi siten edistää paranemista tulehduksista, vammoista ja leikkauksista. Urheilussa huippukylmähoito tarjoaa nopean tavan lievittää kipuja ja toipua rasituksesta. CTN Groupin ammattitason laitteet ja tarvikkeet nauttivat laajaa suosiota huippu-urheilijoiden keskuudessa, mutta soveltuvat yhtä lailla ihan kaikkien ihmisten käyttöön. Suomesta löytyy jo yli 150 hoitolaa, jotka tarjoavat cryoterapiaa.

Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen toivottaa CTN Groupin lämpimästi tervetulleeksi olympiajoukkuetta tukevien yritysten joukkoon. Olympiakomitean vastuufysioterapeutti Vesa Kuparinen pitää CTN Groupin valmistamia cryoterapialaitteita tärkeänä apuna olympiajoukkueen urheilijoiden kehonhuollossa ja palautumisessa.

– Kova fyysinen harjoittelu ja kisat, joissa kehoa kuormitetaan maksimaalisesti, vaativat tehokasta palautumista. Jos keho ei palaudu riittävästi, urheilijan suorituskyky laskee. Palautumiseen kuuluvat itsestään selvästi uni ja riittävä ravinto. Kisatilanteissa palautumisaika voi jäädä vähäiseksi, jolloin palautumista on hyvä tehostaa. Tässä tehostamisessa huippukylmähoidolla voi olla merkittävä rooli.

– Kylmähoidot ovat ennestään tuttuja monille huippu-urheilijoille. On todella arvokasta, että saamme CTN-huippukylmähoitolaitteet käyttöömme olympiajoukkueen kisamatkoille Tokioon ja Pekingiin. Ne ovat osa isompaa kokonaisuutta, jonka tarkoitus on tukea urheilijoiden matkaa kohti parhaita mahdollisia kisasuorituksia.

CTN Groupin myyntijohtaja Mare Oravainen näkee yhteistyössä hienon mahdollisuuden saada uusia asiakaskokemuksia todellisilta asiantuntijoilta, huippuluokan urheilijoilta ja urheilufysioterapeuteilta.

– Yhteistyön myötä voimme testata huippukylmähoidon tehoa ja vaikutuksia urheilun huipulla monilajiympäristössä. Tämä on meille mielenkiintoinen haaste ja happotesti, sillä haluamme selvittää, miten huippukylmähoitolaitteet ja niillä tehtävät hoidot sopivat eri lajeihin.

– Muun muassa Kimi Räikköseltä ja HIFK:n veikkausliigalta saadun palautteen perusteella tiedämme, että huippukylmähoito nopeuttaa lihasten palautumista, lisää liikkuvuutta, helpottaa urheiluvammoja ja nopeuttaa aineenvaihduntaa. Huippukylmä auttaa myös stressiin ja unihäiriöihin. Meille on kunnia-asia, että voimme olla auttamassa Suomen olympiajoukkueeseen kuuluvia huipputason urheilijoita palautumaan nopeammin ja urheilemaan ilman kipuja.

Lisätietoja:
Suomen Olympiakomitea: markkinointi- ja asiakkuuspäällikkö Ville Köngäs, puh. 040 962 5463
CTN Group: myyntijohtaja Mare Oravainen, puh. 044 0422285

CTN Group on suomalainen maailmanlaajuisesti toimiva yritys, joka kehittää, valmistaa ja myy cryoterapialaitteita ja -tarvikkeita. Yritys on perustettu vuonna 2013 ja sen laitteet ja hoitomuodot on patentoitu kansainvälisesti. 40 maassa toimivan yrityksen emoyhtiö sijaitsee Irlannissa, tuotekehitys, laitenäyttely ja koulutuskeskus CTN Centerissä Vantaalla. www.ctn.fi

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ