Kodikas kupla Tokion kisakylään

Tokion kesäolympialaisiin suuntaava Suomen olympiajoukkue koostuu noin 50 urheilijasta. Kisakylässä joukkueella on omien huoneiden lisäksi käytössään 70-neliöinen olohuone. Klassisesta tyylistä tunnettu Vepsäläinen sisustaa kisaolohuoneen tilaksi, jossa urheilijat voivat rentoutua, palautua ja latautua mahdollisimman hyvin.

Miltä näyttää suomalaisten urheilijoiden kisaolohuone heinäkuussa käynnistyvissä Tokion olympialaisissa? Televisiokameroiden välityksellä sitä ei pääse näkemään, mutta sen skandinaavisen hillitty ja harmoninen tyyli on helppo tunnistaa.

Vepsäläinen vastaa ensimmäistä kertaa kisaolohuoneen sisustuksesta Suomen olympiajoukkueen uutena yhteistyökumppanina. Vepsäläisen markkinointijohtaja Outi Lahtinen kantaa vastuun todella mielellään.

– Maailman kovimmissa urheilukisoissa Suomen edustusjoukkue ansaitsee kaiken mahdollisen tuen. Me Vepsäläisellä osoitamme tukemme tuomalla kisakylään palan suomalaista designia. Ympäristö vaikuttaa tutkitusti mielen hyvinvointiin. Ympäristön viihtyvyys korostuu entisestään, kun ollaan kaukana kotoa ja vapaa-aika keskittyy joukkueen omiin tiloihin. Vepsäläinen tukee Suomen joukkueen tunnelmaa sisustamalla kisakylään koti-Suomesta muistuttavan, rentouttavan olohuoneen.

Suomen olympiajoukkueen markkinoinnista vastaava liiketoimintajohtaja Anu Helin pitää yhteistyötä erityisen tärkeänä juuri nyt, kun koronapandemia rajoittaa olympiajoukkueen normaalia liikkumista kisakylässä.

– Tehtävämme on pitää hyvää huolta joukkueen terveydestä ja turvallisuudesta. Joukkue matkustaa, asuu ja urheilee kuplassa, jossa minimoidaan kontaktit ja pidetään yhteiset tilat puhtaina ja hygieenisinä desinfiointilaitteiden avulla. Koska kisakylässä vietetään aikaa tavallistakin enemmän, on todella tärkeää, että tilat ovat viihtyisät ja mukavat. Kiitos Vepsäläisen erinomaisen suunnittelun, saamme kisakylään täydellisesti toiveitamme vastaavan olohuoneen, jossa urheilijoiden on hyvä olla, Helin kiittelee.

Mukana pala Helsingin olympiahistoriaa

Kisaolohuoneen sisustuksessa on käytetty paljon suomalaista muotoilua, joka näkyy muun muassa Tapio Anttilan suunnittelemissa kalusteissa ja Woodnotesin säkkituoleissa. Mukaan lähtee myös pieni pala Suomen olympiahistoriaa, sillä parveketuoleiksi valittiin Tapio Anttilan suunnittelemat Stadion-tuolit, jotka on valmistettu Helsingin Olympiastadionin vanhoista puupenkeistä.

Urheilijoiden erityistoiveena olivat säkkituolit. Niistä pitävät kaikki, mutta erityisesti aitajuoksija Annimari Korte.

– Takareisiongelmien vuoksi en voi istua pitkiä aikoja, mutta säkkituolissa on helppo hakea sopivan rento makuuasento. Säkkituoli löytyy myös omasta kodistani, Korte kertoo.

Tokion kisojen jälkeen kalusteet jatkavat matkaa Pekingin talvikisoihin. Sen jälkeen kalusteet myydään ja tuotto ohjataan lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen tukemiseen.

– Kertakäyttöhuonekalut eivät kuulu Vepsäläisen ideologiaan, joten löydämme kyllä uudet omistajat olympiakylän kalusteille kisojen jälkeen. Design on kestävyyslaji, Lahtinen muistuttaa.

Lisätietoja:
Suomen Olympiakomitea, liiketoimintajohtaja Anu Helin, puh. 050 3567 234
Vepsäläinen Oy, markkinointijohtaja Outi Lahtinen, outi.lahtinen@vepsalainen.com, puh. 050 3733 551

Vepsäläinen Oy on suomalainen huonekalu- ja sisustusmyymäläketju, jolle design on kestävyyslaji ja jonka tuotteet on tarkoitettu kestämään aikaa, käyttöä ja katseita. Ketjuun kuuluu parikymmentä myymälää ja verkkokauppa. https://www.vepsalainen.com/fi

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ