Kumppanit aamulenkillä Sara Kuiviston kanssa

Syksyn väriloisto oli kauneimmillaan 29.9.2021, kun Olympiakomitean kutsumien yrityskumppanien edustajat aloittivat päivän yhteisellä aamulenkillä Töölönlahden ympäri. Lenkkeilyseuraksi saatiin Tokion kisoissa Suomen ennätyksiä tahkonnut keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto.  

Aamulenkille lähdettiin Olympiastadionin parkkipaikalta klo 8.30. Oopperatalon amfiteatteri tarjosi hienot puitteet alkuverryttelyyn. Sitten lähdettiin kiertämään Töölönlahtea juosten, hölkäten ja kävellen. Treeneissä ei tavoiteltu uusia nopeusennätyksiä, vaan edettiin letkeällä ja rennolla ”pitää pystyä puhumaan” -vauhdilla.

Lenkki tarjosi osallistujille hyvän tilaisuuden kysellä Kuivistolta vinkkejä juoksuharjoitteluun. Moni kyselikin urheilijan arjesta ja treeniohjelmasta. Myös Kuiviston toinen ammatti ”maailman nopeimpana kokkina” sai huomiota. Tokion kisoista tutut mediakommentit ”hyvä, kun hengästytti maalissa” ja ”välipäivinä saa lukea Aku Ankkaa” irrottivat myös hymyä huuleen.

Yhdessä liikkuminen keventää askelta

Lumme Energian tuotepäällikkö Mirka Juujärvi asuu lähellä Töölönlahtea, joten maisemat ovat tuttuja.

– Koiran kanssa tulee kierrettyä tätä reittiä usein, mutta pienikokoisen koiran kanssa vauhti ei päätä huimaa. Muutin Helsinkiin puolitoista vuotta sitten Rovaniemeltä. Pelasin siellä jalkapalloa ja olen kaivannut joukkuelajiin liittyvää sosiaalisuutta.

Juujärvi vahvistaa sen, mikä on monien muidenkin kokemus: liikkuminen on yksinkertaisesti hauskempaa yhdessä kuin yksin. Samaa mieltä on Olympiakomitean liiketoimintajohtaja Anu Helin, jolle juoksu on tuttu laji nuoruusvuosien kilpailukentiltä.

– Ei kyllä ollut mitään jakoa pysyä mukana Saran vauhdissa, mutta hauskaa oli. Aivan mahtavaa, että voimme taas järjestää ihan oikeita live-tapahtumia ja kumppanitreenejä ja jakaa yhdessä liikkumisen iloa. Tätä lisää, niin arkea jaksaa paljon paremmin!

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ