Lifa Air Suomen olympiajoukkueen kumppanina kohti kolmansia olympialaisia

Ilmahygieniaan liittyviä tuotteita valmistava Lifa Air solmi yhteistyösopimuksen Suomen olympiajoukkueen kanssa Tokion kesäkisojen alla 2021. Uuden sopimuksen myötä yhteistyö jatkuu Pariisin kesäkisoihin 2024.   

Kun Suomen olympiajoukkue matkusti Tokion kesäkisoihin 2021, edessä oli maailman suurin urheilutapahtuma, jota oli jo kertaalleen siirretty koronapandemian vuoksi. Moni epäili kisojen terveysturvallisuutta. Epäilyt kuihtuivat kasaan, kun koronakatastrofia ei tullutkaan, kuten joukkueen ylilääkäri Maarit Valtonen blogissaan totesi.

Kisojen terveysturvallisuudesta huolehdittiin rokotuksin, testauksin, pesemällä käsiä sekä puhdistamalla ilmaa ja pintoja. Lifa Airin kirurgisia suu-nenäsuojuksia pidettiin päällä kaikkialla muualla, paitsi urheilusuorituksissa, ruokaillessa ja omassa huoneessa. Lifa Airin myyntijohtaja Juha Tamminen yllättyi, miten suuren medianäkyvyyden maskit saivat kisojen aikana.

– Valmistimme Suomessa sijaitsevalla tehtaalla kisoja varten erikoiserän olympiajoukkueen logolla varustettuja maskeja. Ne erottuivat hyvin perusmaskien joukosta eikä muiden maiden urheilijoilla näkynyt silloin vielä vastaavia. Ulkonäön lisäksi tärkeää oli tietysti tuotteen ensiluokkainen laatu ja se, että niiden valmistukseen on käytetty allergiatestattuja materiaaleja.

Pekingin talvikisoihin alkuvuodesta 2022 joukkue varustettiin FFP2- ja FFP3-tason hengityssuojaimilla. Kisatiimissä mukana ollut erityisasiantuntija Sari Rimpiläinen Olympiakomiteasta pitää maskien roolia olennaisena terveysturvallisuuden kannalta.

– Erityisesti urheilijoille on tärkeää, että maskit suojaavat sekä itseä että muita, koska kisajoukkueen arkea eletään tiiviisti yhdessä. Joukkueen jäsenet löysivät Lifa Airin eri malleista ja kokovaihtoehdoista omat suosikkinsa. Yksittäispakatut maskit olivat myös hygieenisiä käyttää.

Ilmanpuhdistimet mukaan kisamatkoille

Jatkossa Lifa Air toimittaa Olympiakomitean kisajoukkueiden käyttöön myös ilmanpuhdistimia. Seuraavat kesäolympialaiset järjestetään Pariisissa 2024, mutta sitä ennen Olympiakomitea on mukana järjestämässä lukuisia muita kansainvälisiä monilajikisoja.

– Ensi vuonna ovat vuorossa Universiadit 17–25-vuotiaille, Euroopan nuorten olympiafestivaalit (EYOF) 14–18-vuotiaille sekä Euroopan kisat aikuisurheilijoille, Rimpiläinen kertoo.

Universiadit järjestetään talvella USA:ssa ja kesällä Kiinassa, EYOF-kisat talvella Italiassa ja kesällä Sloveniassa. Euroopan kisat ovat Puolassa. Olympiakomitean kisaohjelma 2023–2024 sisältää myös nuorten talviolympialaiset Etelä-Koreassa tammikuussa 2024.

– Vastuullamme on kuuden monilajisen joukkueen osallistuminen kansainvälisiin kisoihin ennen Pariisin olympialaisia. Meille on tärkeää huolehtia kaikkien joukkueiden terveysturvallisuudesta, Rimpiläinen summaa ja kiittää Lifa Airia hyvin sujuneesta yhteistyöstä.

– Olemme saaneet kaiken tarpeellisen, mitä Lifa Airilta on tilattu. Myös toimitukset ovat olleet nopeita.

Myös Lifa Airin Tamminen on tyytyväinen Olympiakomitean kanssa solmittuun jatkosopimukseen.

– Koronaviruspandemia on herättänyt ihmiset huomaamaan puhtaan ilman merkityksen terveydelle ja hyvinvoinnille. Tiedämme nyt, miten pienellä vaivalla voi ehkäistä virusten ja muiden taudinaiheuttajien leviämistä urheilutapahtumissa, harjoittelutiloissa ja kaikkialla, missä ihmiset kokoontuvat.

– Urheilijoille on tärkeää välttää turhia infektioita, jotka voivat katkaista harjoittelun ja pilata pahimmillaan kokonaisen kisakauden. Meille urheilijat edustavat terveysturvallisuuden edelläkävijöitä ja suunnannäyttäjiä.

– On ollut todella hienoa päästä tukemaan olympiatason urheilijoiden matkaa huipulle. Uuden sopimuksen myötä yhteistyö laajenee maskeista ilmanpuhdistuslaitteisiin ja aikuisten kisoista nuorten kisoihin. Uskomme, että pitkäjänteinen työ tuottaa parasta hedelmää niin urheilussa kuin bisneksessä, Tamminen toteaa.

Lisätietoja:
Suomen Olympiakomitea: markkinointi- ja asiakkuusjohtaja Ville Köngäs, puh. 050 356 7234
Lifa Air Oyj: markkinointijohtaja Juha Uppa, puh. 045 118 9585

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhdessä jäsenjärjestöjemme ja kumppaneidemme kanssa rakennamme liikunnasta ja urheilusta elinvoimaa Suomeen. www.olympiakomitea.fi

Lifa Air on suomalainen vuonna 1988 perustettu puhtaan hengitysilman ratkaisuja tarjoava teknologiayhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Lifa Airin liiketoiminta jakautuu kolmeen liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat ilmanpuhdistimet, hengityssuojaimet ja kirurgiset suu-nenäsuojukset sekä ilmavaihtohygieniatuotteet. Lifa Airin kotimaisilla maskituotteilla on avainlipputunnus. www.lifa-air.com; www.lifamasks.shop

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ