Lumoava suunnittelee Suomen olympiajoukkueen virallisen kisakorun Tokion kesäolympialaisiin

Suomen Olympiajoukkue valmistautuu heinäkuussa alkaviin Tokion olympialaisiin. Kesäolympialaiset ovat maailman suurin urheilutapahtuma, johon ottaa osaa kaikkiaan 206 maata. Suomen olympiajoukkueen koko tulee olemaan noin 100 henkilöä mukaan lukien urheilijat, valmentajat, sekä muut kisatiimin jäsenet. Lumoava suunnittelee Suomen olympiajoukkueen virallisen kisakorun. Sen ympärille rakentuu myös korusarja, jonka avulla tuetaan suomalaisten nuorten urheilua.

Suomen Olympiakomitean virallisen yhteistyökumppanin Lumoavan suunnittelema kisakoru annetaan lahjaksi jokaiselle Suomen olympiajoukkueen urheilijalle. Näin Lumoava haluaa tarjota urheilijoille palan taidolla tehtyä suomalaista käsityötä, joka kantaa mukanaan olympialaisten tunteikkaita hetkiä vielä vuosikymmenienkin päästä.

– Olympialaisiin pääseminen on monen urheilijan suuri unelma. On hienoa, että saimme Lumoavan suunnittelemaan korun, joka muistuttaa urheilijaa unelman toteutumisesta vielä vuosien jälkeen, kertoo Olympiakomitean markkinointi- ja asiakkuuspäällikkö Ville Köngäs.

Nuorelle siivet -kampanja tukee nuorten urheilua

Virallisen kisakorun lisäksi Lumoava tuo kesällä 2021 markkinoille kuluttajille suunnatun version Olympiajoukkueen korusta. Kuluttajakoru on osa Lumoavan Loisto-korusarjaa, jonka myynnillä tuetaan Suomen nuorten urheilua. Jokaisesta myydystä Loisto-sarjan korusta lahjoitetaan viisi euroa Nuorelle siivet -kampanjaan, jota Olympiakomitea koordinoi.  Kampanjan avulla kerätyt varat ohjautuvat Suomen Urheiluakatemioille yläkouluikäisten nuorten koulupäivän aikaiseen valmennukseen.

– Nuorelle siivet -kampanja on meille hyvin tärkeä yhteistyön muoto Suomen Olympiakomitean kanssa. Kampanjan avulla tuemme ja kannustamme sekä tarjoamme nuorille tasavertaiset mahdollisuudet urheilla. Erityisesti nyt hyvin poikkeuksellisen vaikeana aikana on tärkeää puhaltaa yhteen hiileen. Uskomme, että näin voimme omalta osaltamme olla tukemassa nuorten urheilijoiden tulevaisuutta ja heidän haaveiden toteutumista. Urheiluun tiivistyy koko tunteiden laaja kirjo, samoin kuin Lumoava-koruihin, kertoo Mikko Pessi, Lumoava-koruja valmistavan Saurum Oy:n toimitusjohtaja.

Kisakoru on tehty käsityönä maailman pohjoisimmassa korutehtaassa

Olympiajoukkueen virallisen kisakorun ja Loisto-korusarjan on suunnitellut Lumoavan muotoilija Carina Blomqvist, Vuoden kultaseppä 2013. Lumoava valmistaa korut käsityönä kierrätyshopeasta maailman pohjoisimmassa korutehtaassa Kuopiossa. Kisakorun suunnittelun taustalla on ajatus siitä, kuinka jokainen yksittäinen tähti on osa suurempaa kokonaisuutta ja yhdessä pystymme mihin vain. Lumoava haluaa omalta osaltaan olla mukana tukemassa urheilun tuomia ilon ja riemun tunteita näiden poikkeuksellisten aikojen keskellä, kannustamassa suurten unelmien toteutumista sekä auttamassa vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten urheiluharrastuksen edistymistä.

– Jatkaminen Suomen Olympiajoukkueen virallisena yhteistyökumppanina oli Lumoavalle selkeä arvovalinta. Koemme hyvin tärkeäksi olla mukana tukemassa nuorten urheilua. Suomessa valmistetut korumme ja olympiaurheilu kantavat molemmat ylpeinä Suomen lippua, kiteyttää Mikko Pessi.

Lisätietoa:

Suomen Olympiakomitea, markkinointi- ja asiakkuuspäällikkö, Ville Köngäs, puh. 040-962 5463, ville.kongas@olympiakomitea.fi
Lumoava, Saurum Oy, Toimitusjohtaja, Mikko Pessi, puh. 040-304 0210, mikko.pessi@saurum.fi

Saurum Oy on suomalainen, vuonna 1942 perustettu yritys ja täyttää ensi vuonna 80 vuotta. Maailman pohjoisimpana korutehtaana Saurum Oy on tunnettu Lumoava-korusarjoistaan. Korusuunnittelijoita on kymmenkunta ja työntekijöitä yli 40, ja yritys tuo maahan Citizen- ja Rhythm-kelloja. Saurum on yksi Suomen tunnetuimmista rippiristien valmistajista, ja se on myynyt myös suomalaista pöytähopeaa vuosikymmenten ajan.

JÄTÄ YHTEYSTIETOSI, NIIN OTAMME SINUUN YHTEYTTÄ